maanantai 18. helmikuuta 2013

Rotinat: Vauva vesimelonivaunuissa

Suunnittelen ystävälleni baby shower -juhlia. Vauvakutsujen tarjoiluja googlaillessani olen törmännyt useissa amerikkalaisissa blogeissa vesimelonista tehtyihin vauvanvaunuihin. Vaunut on täytetty joko hedelmäsalaatilla tai vihersalaatillla. Toteutukset näyttivät niin hauskoilta, että päätin tehdä sellaiset piirakoiden sijaan rotinoiksi toiseen ystäväperheeseen, johon vauva on jo syntynyt.

Nappisilmäinen vauva vesimelonivaunuissa on moderni rotina.

Esittelin idean miehelleni, joka on meidän perheessämme ehdoton hedelmäsalaattivastaava. Hedelmäinen rotina-ajatus saikin häneltä heti kannatusta.

Kun tänään aamulla heräsin, oli vaunujen ja hedelmäsalaatin valmistus jo hyvässä vauhdissa. Tällä kertaa pääsinkin itse helpolla!

Koska vesimeloniin ei paljon salaattia mahdu,
laitoimme loput salaatit vaunujen ympärille.
Vaunuista tuli tosi kivat! Vesimelonin sai kätevästi kaiverrettua tyhjäksi jäätelökauhalla. Jos taloudessa olisi ollut pallorauta, ja kaikki hedelmät olisi pyöritelty palloiksi, olisi viemisestä tullut vielä upeampi. Hauskan lisän olisi saanut myös tutista, jonka olisi voinut työntää "vauvalle" suuhun. Harmi kyllä ostamamme Saipa-tutti oli jo toimitettu vastasyntyneelle aiemmin, joten tästä vauvasta tuli tutiton.

Hedelmäsalaatti vesimelonissa

iso vesimeloni
hunajameloni
cantaloupemeloni
tummia ja vihreitä viinirypäleitä
klementiinejä
appelsiineja
päärynöitä
omenoita
tölkki säilykeananasta
vadelmia

Leikkaa vesimelonista pala pois, jotta saat aikaan vaunukopan muodon. Kaiverra jäätelökauhalla sisus. Voit kaivertaa kaiken hedelmälihan pois tai jättää ohuen punaisen sisustan. Leikkaa hunajamelonista noin kolmasosa vauvan pääksi (kun siemenet poistaa, pää on sisältä ontto). Leikkaa ensin hiukan liian suuri pala, sovita päätä vaunuihin ja viimeistele sitten pää lopulliseen muotoonsa.

Pilko kaikki loput hedelmät kulhoon. Nestettä saat vesimelonista ja ananaksesta. Sekoita. Täytä vesimeloni. Asettele pää vaunuihin kauniisti. Kiinnitä hammastikuilla viinirypäleet silmiksi ja nenäksi. Halutessasi lisää tutti, tee korvat ja otsalle hiuskiehkuroita esimerkiksi pestyistä appelsiininkuorisuikaleista. Ripottele pinnalle tuoreet vadelmat tai mansikat.

Ei kommentteja: