keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Merirosvojuhlat

Esikoisen 2-vuotissynttäreitä juhlittiin aikoinaan merirosvoteemalla. Olin jo miettinyt pahvisen pullopostikutsun valmiiksi, kun satuin näkemään Postissa "oikeita" pulloposteja. Tuunasin pullot meriaiheisilla tarroilla, ostin meriaiheiset postimerkit ja kirjoitin sisään kutsun.

Toisella puolen paperia oli piirretty kartta, jossa juhlapaikka oli merkitty isolla rastilla sekä ilmoitettu koordinaatein. Toisella puolella oli kutsu hiukan selkokielisemmin. Paperin reunat leikkelin saksilla repaleisiksi ja karttapuolen laveerasin ruskeaksi vesiväreillä.

Merirosvosynttäreille kutsu kulkee pullopostina.

Kakuksi tein merirosvolaivan. Leivoin kakkupohjan tavalliseen pyöreään kakkuvuokaan, jonka leikkasin valmiina puoliksi. Kun puolikkaat nosti pystyyn, oli laivan runko valmis. Tosin rungon pohjasta pitää leikata tasaisempi, jotta laiva pysyy kunnolla pystyssä. Kanuunoiksi laitoin lakut, joiden sisään olin työntänyt 2 kynttilää (toinen oli toisella puolella kakkua). Hiukan oikaisin ja tein purjeet paperista.

Merirosvolaivakakku
Juhlapöydässä oli pikkupurtavaa, kuten lihapullia, nakkeja, hedelmiä ja vihanneksia, työnnettyinä pääkalloaiheisiin cocktailtikkuihin. Pieni puinen kannellinen rasia ajoi aarrearkun asiaa: sen olin täyttänyt irtokarkkilaareista hankituilla pääkalloaiheisilla karkeilla, syötävillä helminauhoilla, mereneläimiä muistuttavilla karkeilla, suklaakolikoilla ja muilla maistuvilla aarteilla.

Ei kommentteja: