keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Automiehen 1-vuotissynttärit

Nuorin lapsemme on ollut pienestä alkaen kova automies. Pikkuauto on kulkenut kädessä lähes siitä asti, kun hän on osannut tarttua esineisiin. Eipä tarvinnut siis paljon miettiä, minkä teeman valitsisi 1-vuotissyntymäpäiville.

Aloitin juhlavalmistelut tekemällä autoaiheisia dominoita. Reseptin löysin Kinuskikissalta. Ohjeessa mainittiin, että pikkuleivät voi myös pakastaa. Tämä ominaisuus tuli testattia, sillä leipomista seuraavana aamuna meillä oli tupa täynnä potilaita, ja juhlat siirrettiin parin viikon päähän pidettäviksi isoveljen Angry Birds -juhlien kanssa samaan aikaan. Dominokeksit heitin pakastimeen ja uutena juhlapäivänä ne olivat aivan yhtä hyviä kuin ennen pakastamista.

Keksit tein automuotilla. Kannet koristelin pienillä suklaatuubeilla: maitosuklaaraita tuli reunoihin ja tummalla suklaalla kirjoitin numeron 1 jokaiseen pikkuleipään.




Dominokeksit

n. 30 kappaletta
125 g voita
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ainakin tunnin verran.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla kuvioita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 5-8 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.

Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.

Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi. Levitä täytettä keksin päälle. Laita toinen pikkuleipä täytteen päälle ja purista varovasti yhteen.

Säilytä dominot jääkaapissa. 


Täytekakkua varten muovailin sokerimassasta pieniä autoja, jotka sitten laitoin kakun päälle kulkemaan tietä pitkin. Yksi kynttilä kulki kuorma-auton lavalla. Kakun alareunassa kiersi rivi värikkäitä autokarkkeja.

Kakku aseteltiin pöydälle ja kakun ympärille rakensin tien vanhoista autoradan kappaleista. Tosin pesin ne pariin kertaan ensin ;) Tiellä ajelivat Domino-autot ja herrasväen pikkuleipien tapaan tehdyt veturit.



"Kutsukorttina" juhliin meni vieraille linkki, jonka takaa löytyi videonpätkä sankarista pöristelemässä autoillaan.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

kivan näköisiä noi keksit! :) tinde4.blogspot.com

Outi kirjoitti...

Kiitos :)