sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Viidakkojuhlat

Viisivuotias nuorimies toivoi saavansa viidakkojuhlat. En muista enää millainen kutsukortti meiltä mahtoi lähteä, mutta tarjoilu oli mahdollisimman viidakkohenkistä juhlapäivänä.

Viidakkokakussa olleisiin eläinhahmoihin otin mallia nurkissa pyörineestä paperisesta lahjakassista, jossa oli kuvioina erilaisia eläimiä. Kakun täytteenä oli etelän hedelmiä, kuten ananasta ja banaania.



Hedelmäinen täytekakku

2 dl kuohukermaa
1 prk vaniljarahkaa
sokeria
1 tlk ananasrenkaita
1 tlk persikoita
2 banaania
( 2 liivatetta + 2-3 rkl ananasten lientä tölkistä)

Vaahdota kerma, lisää rahka, mausta oman makusi mukaan sokerilla.

Valuta ja soseuta ananakset ja persikat. Viipaloi banaanit. Levitä puolet hedelmäsoseesta kakun alimpaan väliin. Asettele toisen banaanin viipaleet sikin sokin hedelmäsoseen päälle. Levitä puolet kerma-rahkavaahdosta. Täytä toinen väli samalla tavalla.

Hedelmämoussen ohje


Jos haluat jämäköittää vaahdon ja tehdä moussemaisemman täytteen, liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Valuta ja soseuta säilykehedelmät. Halutessasi voit kuutioida pienestä määrästä hedelmiä sattumia vaahtoon. Sekoita hedelmät rahkaan.

Liuota liivatelehdet kuumaan ananasliemeen. Valuta liemi ohuena nauhana rahka-hedelmäseokseen. Sekoita koko ajan. Vaahdota kerma. Kääntele vaahdot varovasti sekaisin.

Elefantti
Seepra
Tiikeri
Sarvikuono ja apina
Kirahvi ja leijona
Muropikkuleivät muuntuivat käärmeiksi.

Muropikkuleivät

200 g voita
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Pursota taikinasta kuvioita. Paista 200 asteessa 5 - 10 minuuttia.

Banaanimuffinit kaupasta hankituilla eläinkoristeilla ja
vihreällä pursotuksella.

Banaanimuffinit

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 banaania
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1½ tl kanelia
1 tl leinvinjauhetta
½ dl maitoa

Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna. Soseuta banaanit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen banaania, maitoa ja jauhoseosta. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina vuokiin. Paista 200 asteessa 15 - 20 minuuttia. Koristele haluamallasi tavalla.

Muuta teemaan sopivaa tarjottavaa olivat mm. tiikerikakku ja viidakkoaiheiset irtokarkit (käärmeet, krokotiilit...). Suolaisena tarjottava oli kinkku-ananas-pizzakkaa (ohje Kinuskikissalta).


Ei kommentteja: