maanantai 19. marraskuuta 2012

Miiska, muuska, Mikki Hiiri!

Meillä on ollut useampi ruoka-aineallerginen lapsi, mutta onneksi allergiat ovat parantuneet suhteellisen nopeaan. Yleensä 2-vuotiskakusta on kuitenkin pitänyt tehdä myös sankarille sopiva versio.

Vuosia sitten pieni kaksivuotiaamme fanitti kovasti tv-ohjelmaa Mikki Hiiren kerhotalo, ja siinä hänen ehdoton lempikohtansa oli, kun tunnusmusiikin aikana Aku Ankka nousi kuumailmapallolla lentoon. Silloin sai huutaa kovaan ääneen: "Aku!"

Tein sankarille viljattoman ja maidottoman kuumailmapallokakun kääretortusta. Vieraat söivät kermaista hedelmäkakkua.

Aku kuumailmapallossa.

Perinteinen suomalainen hedelmäkakku, jonka koristeluna
persikkaa, ananasta, päärynää ja kirsikoita.


Aku-kakkuun päätin kokeilla elämäni ensimmäistä kertaa marsipaanin muotoilua, eihän se niin vaikeaa voi olla!? Tarkan markan tyttönä ostin vain valkoista marsipaania ja värjäsin sitä tarpeen mukaan. Lopuksi muotoilin Akun ja jätin sen kuivumaan. Kun aamulla heräsin, huomasin, että Aku oli ollutkin yön aikana baarikierroksella... Sen verran krapulaiselta puliukolta hän näytti.

Aku Ankka ja huono-onninen puliankka
Vieraat olivat tulossa seuraavana päivänä, ja päätin luovuttaa. Soitin Sokerileipuri Suomiselle ja kysyin, miten nopeasti hän voisi Akun muotoilla. Ei onnistunut minun aikataulullani lainkaan. Symppis sokerileipuri kuitenkin neuvoi onnetonta vasta-alkajaa ja kertoi, että hahmon sisään täytyy työntää hammastikku, jotta se pysyy kuosissa. Uusi yritys tuottikin hiukan terhakamman tuloksen. Ja sankarille kelpasi!

Ei kommentteja: