tiistai 28. toukokuuta 2013

Ihanat viipalepikkuleivät

Löysin tämän reseptin vuoden 2000 häälehdestä, kun suunnittelin omia häitäni. Tein viipalepikkuleipiä ensimmäisen kerran seuraavana kesänä häihini, ja siitä lähtien ne ovat olleet vakiotarjottavaa jouluisin sekä sukumme pyöreilllä syntymäpäivillä, ristiäisissä ja muissa "hienommissa" juhlissa. Esimerkiksi rippijuhliin ja ylioppilasjuhliin näistä saa suhteellisen helpolla suussasulavia pikkuleipiä.

Näin ihania viipalepikkuleipiä kannattaa laskea vähintään kaksi vierasta kohti.

Viipalepikkuleivät (n. 80 kpl)

200 g voita
3 dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen. Lisää siirappi ja jauhot. Muotoile taikinasta n. 2 cm:n paksuisia tankoja. Laita tangot uunipellille kauaksi toisistaan. Paista tankoja 200 asteessa 8 min. Leikkaa kuumina viipaleiksi vinoittain. Pikkuleivät voi ohjeen mukaan myös pakastaa.

Ei kommentteja: