perjantai 29. maaliskuuta 2013

Suklaapiirakka Kinderin tapaan

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, vietimme viime viikonloppuna synttäreitä mm. HexBug-teemalla. Koska tein juhlille Puuha-Pete-kakun, en viitsinyt tehdä toista täytekakkua. HexBug-sankari tykkää hurjasti kaikesta suklaisesta leivonnaisesta, joten aloin pohtia suklaisia vaihtoehtoja. Muistin kaverini kehuneen kauan sitten Facebookissa jotain syömäänsä suklaapiirakkaa. Kysäisin, mikä piirakka mahtoi olla kyseessä. Kun selvisi, että piirakka oli nimeltään Kinderpiirakka, juttu oli ratkennut. Mikä sopisikaan pääsiäisen aikaan paremmin?



Suklaapiirakan kuorrutekerrokset muistuttavat Kinder-suklaamunaa.


Suklaapiirakka Kinderin tapaan

6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kuumaa vettä
300 g margariinia
4 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi, sulatettu margariini ja munat, joista on rakenne rikottu. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja levitä uunipellille. Paista pohjaa 175-200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Suklaapiirakan pohja on mehevä ja fantastisen tuoksuinen!

Voikreemi

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Anna kreemin kovettua jääkaapissa jonkin aikaa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. 

Voikreemiä Kinderpiirakan päälle levittämässä.
Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
(valkoista suklaata)

Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaa voikreemin päälle. Halutessasi voit koristella piirakan esim. sulatetulla valkosuklaalla tehdyillä raidoilla. Minä sulatin valkosuklaata ja levitin sen leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Jähmetin suklaan jääkaapissa. Sen jälkeen otin piparkakkumuotilla suklaasta neliöitä, joihin maalasin pastaväreillä HexBug-ötököitä.
Valmiita suklaapiirakan palasia valkosuklaalle maalatuilla
HexBug-koristeilla ja ilman.
Kinderpiirakka sai kovasti kehuja vierailta. Omaan makuuni se oli turhan makea. Jäin kuitenkin oppositioon väittäessäni, että tavalliset mokkapalat ovat parempia.



Alkuperäinen ohje on Älä tule paha kakku -sivulta. Kinderpiirakka-nimen lienee keksinyt Feetu.

Ei kommentteja: