torstai 28. maaliskuuta 2013

Hotdogs eli kuumat nakkisämpylät

Viime viikonloppuna meillä juhlittiin yhtäaikaa Puuha-Pete- ja HexBug-teemoilla. Harkitsin pitkään kermamunkkien tekemistä; ne kun ovat suuressa huudossa Puuha-Peten Auringonkukkalaaksossa, ja toisaalta ne olisivat muistuttaneet hiukan muodoltaan HexBug-ötököitä. Koska tein juuri lähiaikoina parikin kertaa donitseja, päätin tehdä tällä kertaa jotain muuta pitkulaisen mallista. Sain idean hotdog-buffetista.

Sämpylät ostin kaupasta valmiina ja paahdoin uunissa. Nakit kävin hankkimassa Katinalan lihakaupasta. Kiehautin ne kuumiksi kattilassa. Mausteet olivat tarjolla pöydässä erillisissä kulhoissa, jotta vieraat saattoivat tehdä mielensä mukaisia hodareita.

Hotdog lähes kaikilla mausteilla.


Hodarigrillini kaikki mausteet:

- salaatti
- marinoidut punasipulit
- majoneesi
- tomaattisiivut
- kurkkusalaatti
- ketsuppi
- sinappi
Punasipulit marinoin Akseli Herlevin ohjeella. Taivaallisen hyviä! Akseli
suosittelee näitä hampurilaisen väliin.

Marinoidut punasipulit

4 punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa ja mustapippuria

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Yhdistä muiden ainesten kanssa. Anna marinoitua huoneenlämmössä tunnin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.


Majoneesi hodareille

200 g majoneesia
4 rkl ketsuppia
2 rkl sipuliasilppua
2 suolakurkkua
ripaus sokeria

Silppua sipulit ja suolakurkut mahdollisimman pieniksi. Yhdistä aineet. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

En ollut aiemmin tehnyt hotdogeja, sillä en ole juurikaan nakkien ystävä. Nämä olivat kuitenkin todella hyviä, ehkäpä näitä voisi tehdä kesällä grillissäkin.

Ei kommentteja: