sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Dinosaurus x 3

Toiseksi vanhin lapsemme toivoi 6-vuotissynttäreilleen dinosauruskakkua. Juhlia järjestettiin kolmet: Ensin kavereille keilahallilla, sitten sukulaisille kotona samana päivänä kuin oli pikkuveljen ristiäiset. Ja kolmannen kerran juhlittiin niiden sukulaisten ja kummien kanssa, jotka olivat estyneet tulemasta ristiäis-syntymäpäiville.

Camarasaurus? Brachiosaurus? Jokin sauropodi kuitenkin, kai.
Tein perinteisen täytekakun sijaan pätkiskakkua (ohje alla), sillä keilahallilla kakku joutui odottamaan syöjiä tunnin verran lämpimässä. Dinosaurukset tein murotaikinasta. Kaulin taikinan levyksi ja leikkasin kuvion irti leivinpaperille hahmottelemani mallin avulla. Muistaakseni (synttäreistä on jo pari vuotta aikaa) tein yhteensä 6 dinosaurusta, joista kolme hajosi nostaessa tai koristeltaessa. Isoja murotaikinakuvioita kannattaa siis tehdä monta ylimääräistä kappaletta!

Dinosaurukset "väritin" tomusokeri-vesi-pastaväriseoksella, täpliksi käytin mm. M&M-karkkeja. Silmät tein sokerimassasta. Dinosaurusten kädet, sieraimet ym. tein pienestä tuubista pursotettavalla suklaatahnalla. Ristiäispäivän kakkuun yritin tehdä myös laavaa syöksevän tulivuoren. Palmut on tehty kaupasta valmiina ostetuista keppimäisistä suklaakekseistä ja marsipaanilehdistä.

Tavoittelin Tyrannosaurus Rexiä, taisi kuitenkin tulla tarbosaurus.

Pätkiskakku


5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jogurttia
4 pätkistä
3 munaa

Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
100 g voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pätkikset voisulan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti, munat ja kuivat aineet. Sekoita huolella, älä vatkaa. Laita jauhoitettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 min. 

Sulata kuorrutusaineet varovasti kattilassa miedolla lämmöllä, ja valuttele valmis kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Kolmansille juhlille tein molemmille sankareille yhteisen kakun. Kakussa dinosaurus haukkaa ristiäiskakun ruusuja.
Ei kommentteja: