maanantai 15. huhtikuuta 2013

Mustikkapiirakka ja puolukkapiirakka

Kevätaurinko lämmittää, joten on aika alkaa tyhjentää pakastimia urakalla marjoista. Aivan tolkuttoman ihanaa mustikka- ja puolukkapiirakkaa saa aikaan seuraavalla ohjeella, jonka olen lainannut äidiltäni, joka sai sen Annelta, joka sai sen...

Tähän et tarvitse edes vatkainta! Ja piirakka on suussa sulavaa sellaisenaan, ilman vaniljakastiketta tai muuta tykötarvetta.
Mustikkapiirakan tekoon ei tarvitse edes vatkainta. Muruseos päällä
kruunaa ihanuuden.

Piirakka on todella hyvää jo sellaisenaan, mutta jos pakastinta täyttää
marjojen lisäksi jäätelö, maistuu se puolukkapiirakan ja kinuskin kanssa.

Mustikkapiirakka / Puolukkapiirakka

(uunipellillinen)
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 dl voisulaa
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 l mustikkaa / puolukkaa / muita marjoja

Muruseos
100 g voita
2 dl sokeria / fariinisokeria
n. 4 dl vehnäjauhoja

Sekoita munat ja sokeri, älä vatkaa. Lisää vuorotellen jauhoja ja kerma-maito-voiseosta. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperille. Ripottele marjat pohjan päälle. Viimeistele piirakka ripottelemalla muruseos. Paista 200 asteessa n. 30 min.

5 kommenttia:

Juhlatar kirjoitti...

vaikuttaa valtavan hyvältä :) tykkään juuri tällasista piirakoista :)

Outi kirjoitti...

Helppoa ja hyvää! Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Vakuuttavan näköinen piirakka. Elämäni ensimmäistä kertaa aion tehdä piirakka. Toivottavasti onnistuisin tällä reseptillä

Outi kirjoitti...

Kiitos kommentista. Onnistut varmasti oikein hyvin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mustikkapiirakkaa kokeilin, ei jostain syystä onnistunut minulla. Tuo muruseos jäi ihan kuivaksi ja sitä oli todella paljon.