Meillä syödään aika paljon perinteisten suomalaisten suosikkien lisäksi italialaispainotteista ruokaa. Sopiikin siis hyvin, että korkkaan keitososuuden auki italianpadan ohjeella. Tässö perinteisessä suomalaisessa rakettispagetti-jauhelihasekoituksessa taitaa olla italialaisuutta lähinnä nimessä. :-D
Italianpata on helppo ja nopea arkiruoka. |
Italianpata
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tlk (n. 400 g) tomaattimurskaa
5-6 dl vettä
1,5 rkl vasikanfondia tai 1 lihaliemikuutio
3-4 dl pätkittyä spagettia
100 g pakasteherneitä
100 g pakastemaissia
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
mustapippuria
Kuullota öljyssä hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha. Kun jauheliha on kypsynyt, kaada pakastekasvikset lihan joukkoon ja sekoittele.
Kuumenna tomaattimurska ja vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää fondi ja spagetti. Keitä hiljalleen 6 minuuttia.Sekoita liha-kasvisseos joukkoon. Hauduttele viitisen minuuttia.
4 kommenttia:
Hyvännäköistä :)
Tämä menee kyllä kokeiluun joku päivä :)
Blogissani on sinulle tunnustus! :)
http://pienikeittio.blogspot.fi/
Kiitos kommenteista!
Lähetä kommentti