perjantai 12. huhtikuuta 2013

Italianpata

Blogini nimestä huolimatta ei täällä ole paljon keitoksia näkynyt. Nyt sekin puute korjaantuu!

Meillä syödään aika paljon perinteisten suomalaisten suosikkien lisäksi italialaispainotteista ruokaa. Sopiikin siis hyvin, että korkkaan keitososuuden auki italianpadan ohjeella. Tässö perinteisessä suomalaisessa rakettispagetti-jauhelihasekoituksessa taitaa olla italialaisuutta lähinnä nimessä. :-D

Italianpata on helppo ja nopea arkiruoka.

Italianpata

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tlk (n. 400 g) tomaattimurskaa
5-6 dl vettä
1,5 rkl vasikanfondia tai 1 lihaliemikuutio
3-4 dl pätkittyä spagettia
100 g pakasteherneitä
100 g pakastemaissia
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
mustapippuria

Kuullota öljyssä hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha. Kun jauheliha on kypsynyt, kaada pakastekasvikset lihan joukkoon ja sekoittele.

Kuumenna tomaattimurska ja vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää fondi ja spagetti. Keitä hiljalleen 6 minuuttia.Sekoita liha-kasvisseos joukkoon. Hauduttele viitisen minuuttia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvännäköistä :)

Emilia kirjoitti...

Tämä menee kyllä kokeiluun joku päivä :)

Essiivi kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus! :)
http://pienikeittio.blogspot.fi/

Outi kirjoitti...

Kiitos kommenteista!