Pizzapohjan ja tomaattikastikkeen ohjeen mukailin Top Chef -kilpailun Kira Weckmanin ohjeen pohjalta. Koska meille oli tulossa vieraita, ja omaa väkeäkin on roppakaupalla, tuplasin molempien ohjeiden ainesmäärät. Sain aikaiseksi 8 suurta pizzaa. Ei ehkä ihan yhtä hyviä kuin Italiassa tai edes lappeenrantalaisessa italialaisessa, mutta parhaita minun tekemiäni kotipizzoja niistä tuli. Nam!
Pizzassa oli ihanan ohut pohja ja tomaattikastike oli tosi hyvää! Mozzarellaa, parmankinkkua, rucolaa, parmesaania... Tässä ei voi mennä vikaan! |
Pizzapohja
7,5 dl vettä
2 rkl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 pss kuivahiivaa
2 dl olliviöljyä
1,5 rkl suolaa
n. 8 dl durumjauhoja
Yhdistä vehnäjauhot, hiiva ja sokeri. Lisää 42-asteinen vesi. Sekoita. Lisää loput aineet. Vaivaa taikinaksi ja kohota. Tee taikinasta palloja ja kauli niistä ohuita pohjia.
Pizzataikina sai kohota rauhassa sillä aikaa, kun tomaattikastike poreili vieressä kattilassa. |
Tomaattikastike pizzalle
3 shalottisipulia
4 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
6 rkl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
4 rkl sokeria
6 rkl tummaa balsamicoa
1 tl tabascoa
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1,5 rkl suolaa
mustapippuria
Freesaa sipulit öljyssä. Lisää tomaattipyree ja timjami ja freesaa hetki. Lisää loput ainekset. Keitä hiljalleen vähintään tunti. Mitä pitempi keittoaika, sitä maukkaampi kastike.
Tomaattikastike kiehui hiljalleen puolitoista tuntia. |
Pizza di Parma -täytteet:
mozzarellaraastetta
parmankinkkua
aurinkokuivattua tomaattia
rucolaa
parmesaanilastuja
Levitä kaulitulle pizzapohjalle tomaattikastiketta. Ripottele päälle mozzarellaraastetta. Täytä parmankinkulla ja aurinkokuivatulla tomaatilla. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Koristele pizza rucolalla ja parmesaanilastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti