lauantai 20. huhtikuuta 2013

Parsa-vuohenjuustopiiras

Parsa-aika on kohta parhaimmillaan, joten nyt tekemään parsapiirasta. Se sopii mainiosti vaikka vapubrunssille! Resepti on peräisin Helsingin Sanomien ruokapalstalta.

Parsaa ja vuohenjuustoa sisältävä piirakka maistuu vappuna.

Parsa-vuohenjuustopiiras

Pohja:
150 g kylmää voita kuutioina
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
400 g parsaa
1 punasipuli ohuina siivuina
2 rkl oliiviöljyä
6-8 aurinkokuivattua tomaattia
200 g vuohenjuustoa
4 munaa
4 dl maitoa tai kerma-maitoa
suolaa
pippuria

Nypi voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää vesi. Hiero taikina tasaiseksi ja kiedo se kelmuun. Pane taikina tunniksi jääkaappiin. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan ja pistele pohja haarukalla. Paista 200 asteessanoin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Poista parsoista puumainen tyvi. Kuori parsat nupusta tyveen päin kuorimaveitsellä. Paloittele parsat 4-5 sentin paloiksi. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi (n. 2 min.). Kaada vesi pois ja huuhtele parsat kylmällä vedellä.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota punasipuli. Levitä piirakkapohjalle punasipulit, aurinkokuivatut tomaatit, parsapalat ja vuohenjuustoviipaleet.

Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja: