lauantai 21. joulukuuta 2013

Savulohihyytelö

Lämminsavulohesta tehty hyytelö maistuu niin joulupöydässä kuin ruisleivän, hapankorpun tai palttoonnapin päällä.

Lämminsavulohesta tehty lohihyytelö maistuu jouluisessa
kalapöydässä tai ruisleivän päällä.

Helppo savulohihyytelö

300-400 g lämminsavulohta
2 dl majoneesia
200 g kermaviiliä
1 rkl ketsuppia
1 dl tilliä
mustapippuria
liivatejauhetta, josta tehdään pakkauksen ohjeen mukaan liivateseosta vastaamaan 5 liivatelehteä
tai
7 liivatelehteä
1,5 dl kalalientä

Koristeeksi esim. graavilohta, sitruunanlohkoja ja tilliä

Ohje liivatejauheella: Perkaa kala ja paloittele se pieniksi palasiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää lopuksi liivateseos. Kaada seos hyvin kelmutettuun vuokaan ja peittele vuoka vielä kelmulla. Nosta hyytelö jääkaappiin yöksi.

Ohje liivatelehdillä: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään perattu ja paloiteltu savulohi, kermaviili, majoneesi ja mausteet. Ota liivatteet kylmästä vedestä ja purista niitä ylimääräinen vesi pois. Lisää ne kiehuvaan kalaliemeen ja sekoita. Kaada kuuma neste lohiseokseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte muottiin ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kumoa hyytelö tarjoiluastiaan ja koristele.

Ei kommentteja: