Keväinen torttu maistuu sitruunarahkalle ja aprikoosille. |
Tein kakun aamulla aikaisin, ja se ehti olla jääkaapissa yli kuusi tuntia. Kakku oli tarjoiltaessa ihan hyvää, mutta pinta olisi kaivannut vähän makeutta lisää. Yön yli jääkaapissa oltuaan kakku maistui todella hyvälle, eikä lisäsokeri enää olisi ollut tarpeen.
Tämä torttu maistuu pashan tilalla pääsiäisenä. |
Aprikoosi-rahkatorttu
Pohja
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
Täyte
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
400 g sitruunarahkaa
(1 dl rusinoita)
1/2 dl mantelirouhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl säilyketölkin
lientä
Pinta
3 liivatelehteä
n. 400 g säilykeaprikooseja
1 dl säilyketölkin
lientä
2 rkl säilyketölkin
lientä
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm)
pohjan ja reunan väliin. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauho
ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita
taikina juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista
200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 6 minuuttia. Torttupohja saa
jäähtyä vuoassa. Irrota pohja vuoan reunasta veitsellä.
Täytettä varten pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sitruunarahkat, rusinat, mantelirouhe ja vanilliinisokeri. Kuumenna 2 rkl säilyketölkin lientä pienessä kattilassa ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana rahkatäytteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita hyvin. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Valmista tortulle pinta. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Soseuta sauvasekoittimella aprikoosit tai persikat ja 1 dl tölkin lientä tasaiseksi soseeksi. Kuumenna tilkka tölkin lientä ja sulata liivatteet liemeen. Älä pidä kattilaa enää liedellä.
Kaada liivateseos ohuena nauhana aprikoosisoseen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada seos tasaiseksi kerrokseksi rahkatäytteen päälle. Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä 4 tuntia tai mieluummin yön yli. Ennen vuoan reunuksen poistamista irrota torttu reunaa pitkin ohuella lastalla. Siirrä torttu tarjoiluvadille.
1 kommentti:
Oi vitsi kun näyttää toooosi herkulliselta! )
Lähetä kommentti