Puuha-Pete-täytekakkua leipoessani heitin sokerikakkutaikinaan parin munan verran lisää aineksia. Näin sain tehtyä seuraavassa kuvassa taustalla näkyvään vuokaan pienen lisäkakun cake popseja varten.
Cake popsit näyttävät kuorruttamattomina lihapullilta. |
Cake popsit eli kakkutikkarit
150-200 g sokerikakkupohjaa
160 g Philadelphia Marabou -tuorejuustoa
150 g tummaa suklaata
strösseleitä, nonparelleja tms.
Murenna sokerikakkupohja kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Pyöritä pieniä palloja. Laita jääkaappiin jäähtymään. Sulata hiukan suklaata ja tökkää varrastikun pää ensin suklaaseen ja sen jälkeen cake pops -palloon. Kun kaikki pallot on tikutettu, laita ne jääkaappiin ainakin tunniksi.
Sulata suklaa kulhossa ja pyörittele popsit siinä. Koristele haluamallasi tavalla. Jäähdytä hyvin.
Aurongonkukka-aiheisia cake popseja tarjolla sitruspusertimessa. |
Tällä kertaa ei mennyt hermot enää muuhun kuin valmiiksi koristeltujen, mutta vielä lämpimien kakkutikkareiden pystyssä pysymiseen. Yritin kaikenlaista. Tökin niitä pienen ympärikäännetyn pahvilaatikon pohjaan pystyyn, yritin saada pysymään niitä pystyssä kananmunakennoon tehdyissä pienissä rei´issä, sovitelin niitä Piikkisiili-pelin piikkien reikiin... Osa tikkareista kaatuili silti toisiaan vastaan, osa humahti reiässä alas. Cake popsien reunoihin tuli tällä menolla rumia jälkiä.
Myös tarjolle asettaminen tuotti ongelmia, sillä halusin laittaa ne esille pystyssä, jotta auringonkukat näkyisivät. Juuri ennen vieraiden saapumista keksin mainion Cake pops -tarjoiluastian: nurinpäin käännetyn 70-luvun sitruspusertimen. Reunalla oleviin reikiin sai pujotettua suurimman osan tikkareista ja keskellä olevaan koloon upposivat loput popsit hienosti. Hommat hoituu, kuten Pete sanoisi.
1 kommentti:
yhessä kirjassa neuvottiin laittamaan tikut pystyyn styroksiin mihin on eka tehnyt hammastikulla reijät..tai sitten astiaan missä on sokeria
Lähetä kommentti