maanantai 11. maaliskuuta 2013

Mokkapalat ja mokkapalamuffinit

Lasten suursuosikki on mokkapalat. Silloin kun olin itse pieni, kutsuin niitä suklaaleivoksiksi. Miehen mukana tulleessa keittokirjassa vastaava resepti on nimeltään suklaapelti. Vastikään erään kaverini FB-sivullla käytiin tämän herkun nimestä keskustelua - suurin osa keskustelijoista nimitti leivonnaista masaliisaksi.

Olipa nimi mikä hyvänsä, varmaa on, että mokkapalojen menekki on taattu. Oma reseptini on vuosia sitten napattu jostakin K-kaupan lehdestä. Nämä mokkapalat ovat ihanan pehmeitä!

Mokkapalat, suklaaruudut, masaliisat - rakkaalla leivoksella on
monta nimeä.

Mokkapalat

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kahvia
1 dl maitoa

Kuorrutus
5 rkl kuumaa kahvia
60 g voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Pinnalle
suklaarouhetta / hasselpähkinärouhetta /  nonparelleja / strösseliä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.  Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kahvi ja maito keskenään. Lisää kuivia aineita taikinaan siivilän läpi vuorotellen kahvi-maitoseoksen kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Lisää tomu- ja vaniljasokeri sekä kaakaojauhe. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti suklaarouheella tai koristerakeilla. Leikkaa paloiksi.

S-ketjun Yhteishyvästä olen napannut talteen mokkapalamuffinien ohjeen. Minusta nämä ovat jopa parempia kuin mokkapalat.

Mokkapalamuffinit ovat ihanan meheviä.


Mokkapalamuffinit

100 g margariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
Kuorrutus
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia
50 g pehmeää margariinia

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot munavaahtoon. Lisää joukkoon vuorotellen jäähtynyttä voita ja maitoa samalla sekoittaen. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tee kuorrute. Siivilöi kulhoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita joukkoon kahvi ja pehmeä rasva. Kuorruta ja koristele jäähtyneet muffinit.

Ei kommentteja: