Suklaapiirakan kuorrutekerrokset muistuttavat Kinder-suklaamunaa. |
Suklaapiirakka Kinderin tapaan
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kuumaa vettä
300 g margariinia
4 munaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi, sulatettu margariini
ja munat, joista on rakenne rikottu. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja
levitä uunipellille. Paista pohjaa 175-200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan
jäähtyä.
Suklaapiirakan pohja on mehevä ja fantastisen tuoksuinen! |
Voikreemi
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit
vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Anna kreemin
kovettua jääkaapissa jonkin aikaa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Voikreemiä Kinderpiirakan päälle levittämässä. |
Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
(valkoista suklaata)
Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Levitä
suklaa voikreemin päälle. Halutessasi voit koristella piirakan esim. sulatetulla valkosuklaalla tehdyillä raidoilla. Minä sulatin valkosuklaata ja levitin sen leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Jähmetin suklaan jääkaapissa. Sen jälkeen otin piparkakkumuotilla suklaasta neliöitä, joihin maalasin pastaväreillä HexBug-ötököitä.
Valmiita suklaapiirakan palasia valkosuklaalle maalatuilla HexBug-koristeilla ja ilman. |
Alkuperäinen ohje on Älä tule paha kakku -sivulta. Kinderpiirakka-nimen lienee keksinyt Feetu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti