Herrasväen pikkuleivät keltaisilla tähdillä |
Herrasväen pikkuleivät
200 g voita
1,25 dl sokeria
1 muna
1,25 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoa
1,5 dl perunajauhoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g appelsiinimarmeladia
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten joukkoon. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoittele taikina varovasti tasaiseksi. Peitä taikina ja laita se pariksi tunniksi jääkaappiin.
1,5 dl perunajauhoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g appelsiinimarmeladia
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten joukkoon. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoittele taikina varovasti tasaiseksi. Peitä taikina ja laita se pariksi tunniksi jääkaappiin.
Kaulitse taikina ja ota muotilla yhtä paljon kansi-ja pohjaosia. Tee halutessasi kansiin reiät.
Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 7 minuuttia.
Levitä jäähtyneiden pikkuleipien väliin marmeladia. Pyörittele pikkuleivät hienossa sokerissa tai sihtaa niiden päälle tomusokeria.
Hetken aikaa sain pähkäillä ennen kuin tajusin, että muotti on "rikottava" kesken leivonnan, jotta pikkuleipään saa sekä pohjan että kannen.
Muotti täytettävälle pikkuleivälle: vasemmalla koottuna (tehdään reiälliset kansiosat) ja kun muotin hajottaa palasiksi, saa pohjaosan muotin esiin. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti