sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Pikkusiskon mansikkakakku

Meidän perheemme neidin ristiäisiset osuivat parhaaseen mansikka-aikaan. Päätin tehdä ison mansikkakakun, sillä muistelin kuulleeni, että mansikkakakkua kuluu yleensä paljon muita kakkuja enemmän. Arvelin kakun menekin johtuvan siitä, että kaikki haluaisivat omalle lautaselleen kakun päältä mansikan ja ottavat siksi isoja kakkupaloja. Ajattelin kiertää ongelman sillä, että laitan mansikoita vieri viereen. Kukaan ei voisi jäädä tällä kertaa ilman mansikkaa. Kakkuun menikin lopulta viiden kilon laatikko mansikoita! Vieraita oli 18, ja kakku meni kokonaan. Teoria oli väärä. Mansikkakakkua syödään paljon, koska se on hyvää!

Resepti oli perinteinen: sokerikakkupohjia, sokeroitua kermavaahtoa ja mansikoita. Tässä kakussa ei voi epäonnistua!

Mansikkakakku sivulta ja yläpuolelta kuvattuna.


Meillä oli ollut ensin ruokatarjoilu, joten kahvipöydässä oli
tarjolla vain makeaa. Mummu oli leiponut rotinarinkelin
ja pikkuleipiä, mummi kuivakkuja.

Kutsu kastejuhlaan.

Ei kommentteja: