torstai 30. toukokuuta 2013

Perunasalaatti uusista perunoista

Vappubrunssin perunasalaatin olen tehnyt jo muutaman vuoden ajan tällä ohjeella "vanhoista" perunoista, ja hyvää tulee niinkin! Uusista perunoista tehtynä salaatti on kuitenkin parhaimmillaan. Hiukan kevyempänä (ei majoneesia) versioina tämä perunasalaatti sopii mainiosti kesäisten grilliherkkujen seuraan.

Lounaalla ylijääneet perunat muuttuvat helposti
perunasalaatiksi illan grillailuihin.

Perunasalaatti ilman majoneesia

4 keitettyä perunaa
1 maustekurkku
1 omena
½ sitruunan mehu
1 punasipuli ohuina renkaina tai ruohosipulinippu
rapeaa salaattia
krutongeja
(basilikaa)

Kastike:
½ dl oliiviöljyä
1 tl sinappia
1-2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset. Paahda leipäpalat, jollet käytä valmiita krutongeja. Kuutioi perunat, maustekurkku ja omena. Yhdistä. Sekoita joukkoon sitruunamehu, sipulit, krutongit sekä pieniksi paloiksi silputtu salaatti. Valuttele kastike salaatin päälle. Koristele basilikan lehdillä.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Testattu on, tuli hyvää =)
Tein krutongit itse, paistoin tummaa leipää valkosipulilla maustetussa rasvassa.

Outi kirjoitti...

Kiva, että maistui!