tiistai 28. toukokuuta 2013

Letut, lätyt, ohukkaat, räiskäleet, pannukakut...

Meillä syötiin vuosia vain pannukakkua, sillä en osannut tehdä hyviä lettuja. Viimeistään kääntövaiheessa letut menivät palasiksi tai niistä tuli epämääräinen kasa, tai sitten maku ei vaan ollut "se oikea". Taannoin hehkuttelin kotitalouskirjasta ottamaani omenapiirakan ohjetta, ja samaisesta opuksesta löytyi lettuongelmaan ratkaisu hiukan reseptiä viilaamalla. Eli jos olisin kuunnellut kunnolla tunnilla, olisin osannut tehdä lettuja 13-vuotiaasta asti oikein :)

Letunpaistoon kannattaa ryhtyä viimeistään silloin, kun jääkaapissa on liikaa maitoa ja päiväykset uhkaavat "vanhentaa" maidon. Taikinaan saa hukattua helposti myös ylijääneet kermat vaihtamalla osan maidosta kermaan.

Lettupino hupenee vauhdilla


Letut eli ohukaiset

1 l maitoa
3 munaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
5 rkl öljyä
voita paistamiseen

Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito, suola, vehnäjauhot ja öljy ja vatkaa tasaiseksi. Anna turvota vähintään puoli tuntia, mieluummin kauemminkin.

Kuumenna pannu, sulata rasva ja annostele lettutaikinaa pannuun. Paista letut molemmin puolin.

Ei kommentteja: