keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Barbiekakku "Belle" kahdella tapaa

Neljävuotiaan prinsessamme syntymäpäiviä vietettiin kesällä prinsessateemalla. Kakuksi tehtiin Disneyn prinsessoista Belle, joka on sankarin suosikki. Koska meille oli tulossa vieraita kahtena eri viikonloppuna, päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja kokeilla tehdä barbiekakun kahdella tapaa. Ensimmäisenä viikonloppuna herkuteltiin kermaisella prinsessakakulla, toisena sokerimassakuorrutteisella.

Molemmissa Belle-kakuissa barbien mekon yläosa oli tehty keltaisesta
sokerimassasta, jota koristivat sokerihelmet.
Aloitin kakunteon molemmissa kakuissa käärimällä barbien jalat ja hiukset kelmuun. Sitten rakensin hameen jalkojen ympärille noin lonkan korkeudelle saakka. Olisi aika paljon kätevämpää, jos omistaisi prinsessamekonmallisen kakkuvuoan. Valmista tuli palapelityylilläkin. Seuraavaksi tein sokerimassasta Bellelle mekon yläosan.
Kermaisen barbiekakun täytteenä
oli tuoreita mansikoita.
Värjäsin kermavaahdon pastavärillä keltaiseksi ja pursotin mekon isolla nauhatyllalla. Lopuksi vapautin Bellen hiukset. Olin melko tyytyväinen lopputulokseen, mutta mekko olisi saanut olla tasaisemman muotoinen. Onneksi kerman avulla tilannetta pystyi jonkin verran korjaamaan. Ehdin jo ajatella, että onpa tämä kuitenkin aika helppoa.
Barbiekakussa Disney-prinsessa Belle
Seuraavana viikonloppuna aloitin kakunteon samalla tavalla, mutta täytin pohjan kermavaahdon ja mansikoiden sijaan moussella jo edellisenä iltana. Aamulla otin tekeytyneen kakun jääkaapista ja nyhersin siihen sokerimassakuorrutemekon alushamepitseillä. Painelin sokerimassaan poimut suurin piirtein oikeille kohdille. Sitten laitoin yöksi pois ottamani nuken takaisin paikoilleen. Kappas vaan, kakku olikin painunut yön aikana pari senttiä alaspäin. Argh.
Barbiekakku oli vajonnut yön aikana muutaman sentin.
Lapset olivat ehtineet jo syödä kaikki ylimääräiset kakunpalat, joten minulla ei ollut mitään millä paikata mekkoa. Olin jo aikeissa uhrata viattoman Belle-paran jalat, kun mieheni tuli prinssinä paikalle ja pelasti prinsessan.  Hänen ehdotuksestaan täytin aukon lisäkelmulla, jonka kuorrutin massalla. Ei kovin maistuvaa, mutta näin kotisynttäreillä ystävien kesken ihan toimiva ratkaisu.
Kelmu pelastaa prinsessakakun.
Lopputulos oli oman prinsessamme mielestä oikein hieno, ja sehän oli pääasia! Kolmas kerta toivottavasti toden sanoo, ja saan olla itsekin tyytyväinen lopputulokseen.
Kakku-Bellellä on vähän pyöreämpi pylly ja
leveämmät lanteet.
Synttäreillä oli tarjolla muutakin prinsessa-aiheista, kuten Tuhkimon kurpitsavaunuista aiheensa saanut voileipäkakku, prinsessamekko-fantasiapipareita sekä juustokakkua Bellen värein. Näistä postaan lähipäivinä.
Prinsessasynttäreiden kakkuja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Myisitkö minulle tuon Belle barbin?